Ilmasto- ja ympäristöpolitiikasta on tullut talouspolitiikan kovaa ydintä.

Vihreä vienti on uusien arvioiden mukaan Suomelle jopa 100 miljardin mahdollisuus. Se on yhtä paljon kuin koko nykyisen tavara- ja palveluviennin arvo.

Vierailin tällä viikolla vientiteollisuuden seminaarissa. Kemianteollisuus, Teknologiateollisuus ja jopa Metsäteollisuus eivät muusta puhuneetkaan kuin vihreän siirtymän mahdollisimman nopeasta toteutuksesta, jotta Suomen teollisuus olisi vihreän talousvallankumouksen voittaja.

Edelleen kuitenkin politiikassa kuulee jatkuvasti, että ”kiilusilmäinen ilmasto- ja ympäristöpolitiikka” karkottaa yritykset pois Suomesta. Siis asiahan on juuri päinvastoin. Suomen yrityskenttä vaatii poliitikoilta kunnianhimoisempaa ilmasto- ja ympäristöpolitiikkaa, jotta suomalaisten yritysten menestysedellytykset olisivat mahdollisimman hyvät.

No miten varmistetaan, että 100 miljardin vientimahdollisuus muuttuu todeksi? Valitsemalla tulevissa vaaleissa päättäjiä, jotka eivät vilkuile peräpeiliin vaan panostavat puhtaan yritystoiminnan infrastruktuuriin ja vakaaseen ja ennakoitavaan investointiympäristöön, joka ei pakittele tehdyistä päästölupauksista poliittisten irtopisteiden keräämiseksi.

Jos kannatat Suomen kilpailukykyä ja taloutta parantavaa, ilmastoa ja ympäristöä suojelevaa ja eteenpäin katsovaa työllisyyttä ja yrittäjyyttä tukevaa politiikkaa, niin sitä saa Uudellamaalla kirjoittamalla äänestyslappuun 228.

Ennakkoäänestys alkaa 22.3.2023 ja varsinainen vaalipäivä on 2.4.2023.