Perussuomalaiset vastustavat kansalaisaloitteella perussuomalaisten leikkauksia

En enää tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa. Perussuomalaisten paikallisyhdistys kerää nimiä kansalaisaloitteeseen, jolla vastustetaan hallituksen päätöksiä sairaalapalveluiden alasajosta ja sote-määrärahojen leikkauksista. Näistä leikkauksista ovat vastanneet päävastuullisina perussuomalaisten omat ministerit: sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso ja valtiovarainministeri Riikka Purra.

Sinänsä Savonlinnan perussuomalaisten paikallisyhdistys on kyllä täysin oikealla asialla vastustaessaan hallituksen sosiaali- ja terveyspalveluiden alasajoa. Mutta onhan se nyt vähintäänkin hämmentävää, että hallituksessa esitetään kovanaamaista saksienheiluttelijaa ja piiritasolla vastustetaan oman puolueen ministerien toimintaa.

Se ei myöskään ihmetytä, että hallituksen sote-leikkaukset alkavat herättämään kiivasta vastustusta. Kouvolan päivystyksen alasajosuunnitelmat saattoivat olla yksi syy siihen, miksi perussuomalaiset ottivat kaupungissa lähes -9%-yksikön kannatuslaskun EU-vaaleissa.

Jatka lukemista ”Perussuomalaiset vastustavat kansalaisaloitteella perussuomalaisten leikkauksia”

Ruanda-malli on epäinhimillinen miljardiluokan turvallisuusriski

Ruanda-mallista maalataan populistisesti aivan liian ruusuista kuvaa, vaikka totuus on ihan jotain muuta.

Inhimillinen ulottuvuus on tietysti keskeisin Ruanda-mallin ongelmista. Tiedän, ettei kaikkia vaivaa mallin inhimilliset ongelmat kovin paljoa. Mutta toivoisin, että edes mallin järjettömistä kustannuksista ja turvallisuusriskeistä puhuttaisiin rehellisesti.

Esim. Iso-Britannialle Ruanda-malli maksaa yhtä turvapaikanhakijaa kohden noin kaksi miljoonaa euroa. Suomeen saapuu turvapaikanhakijoita tyypillisenä vuonna noin 5000, joten veronmaksajille tämä malli maksaisi karkeasti arvioituna 10 miljardia. Tämä tarkoittaisi valtionvelan tuplaamista.
Jatka lukemista ”Ruanda-malli on epäinhimillinen miljardiluokan turvallisuusriski”

Karut luvut paljastavat EU-vasemmiston Putin-myönteisyyden

Kirjoitin toissa päivänä Venäjä-mielisten voimien noususta EU:ssa. Kirjoituksessa mainitsin lyhyesti, että oikeiston lisäksi myös EU:n vasemmistoryhmä on ollut hyvin Venäjä-mielinen.

Enpä kuvitellut, että tämän faktan esiin nostaminen aiheuttaa niin paljon katkeraa, solvaavaa ja jopa vihamielistä palautetta vasemmalta laidalta. Etenkin, kun asia on ollut laajassa mediakeskustelussa, Venäjä-myönteinen toiminta on tarkistettavissa julkisista pöytäkirjoista ja jopa Vasemmistoliitto itse on ollut paikoin erittäin kriittinen oman EU-ryhmänsä toiminnasta.

Eniten hämmästyttää se, että osa palautteenantajista antaa kyllä hyvinkin kovaa kritiikkiä Venäjä-mieliselle EU-oikeistolle, mutta ei halua nähdä oman EU-ryhmänsä toiminnassa mitään vikaa. Yhtä ristiriitaista on, että samaan aikaan korostetaan (oikeutetusti) Suomen vasemmisto-MEP:n jämäkkää Ukraina-linjaa, mutta toisaalta Irlannin vasemmistokollegoiden ja Etelä-Euroopan kommunistien Venäjä-myönteisyydestä yritetään musta selittää valkoiseksi hyvin kekseliäillä verukkeilla.

Jatka lukemista ”Karut luvut paljastavat EU-vasemmiston Putin-myönteisyyden”