Itärajalla on käynnissä Venäjän hybridioperaatio

Suomi on parhaillaan Venäjän häikäilemättömän hybridioperaation kohteena. Tilanne itärajalla kiristyy tunti tunnilta. Venäjä on tehnyt turvapaikanhakijoista hyväksikäytettäviä pelinappuloita, joita se masinoidusti työntää Suomeen. Uusimpien tietojen mukaan Venäjä työntää parhaillaan rajalle ihmisiä vastoin heidän omaa tahtoaan – he eivät edes halua Suomeen tai hakea turvapaikkaa.

Juuri tällaista tilannetta varten edellisellä hallituskaudella laadittiin uusi rajalainsäädäntö, joka joutuu nyt tulikasteeseen valitettavan nopeasti. Me emme yksinkertaisesti voi jättää valtion rajojen rauhallisuutta sotaa käyvän diktatuurin hyvän tahdon varaan. Meillä on pakko olla keinot torjua Venäjän aiheuttamia uhkia ja tahto käyttää näitä keinoja määrätietoisesti.

Jatka lukemista ”Itärajalla on käynnissä Venäjän hybridioperaatio”

Hallituksen nollatoleranssi rasismille on lähinnä vitsi

Jos Purran vastenmieleisen rasistisissa ja avoimesti maahanmuuttajia halventavissa kirjoituksissa ei ylity raja, niin missä raja menee?

Ihan tosissani kysyn, mitä pitää tapahtua ennen kuin pääministeri Orpo toteaa, että nyt tuli mitta täyteen. Suomen politiikassa otetaan nyt rajuja askelia kohti pimeää synkkyyttä.

On täysin käsittämätöntä, että Suomessa vuonna 2023 ei hallitus kykene laittamaan rasismille nollatoleranssia ja sanoutumaan siitä irti jämäkästi ja uskottavasti, aiempia typeryyksiä pahoitellen.

Päinvastoin Purra on selväsanaisesti ilmoittanut, että hänelle ”ei tulisi mieleenkään irtisanoutua tai pahoitella” hänen kirjoittamiaan umpirasistisia ajatuksiaan.

Tähän asti hallituksessa on hyssytelty, vähätelty ja vältelty vastuuta. Vedotaan hallitusohjelman yleviin kirjauksiin, vaikka samalla viestitään, että todellisuudessa ajatusmaailma on se sama, joka näkyy Sciptan vieraskirjassa.

Jatka lukemista ”Hallituksen nollatoleranssi rasismille on lähinnä vitsi”

Onko hallitusohjelma ”lukematta paskaa” vai hyvinvointivaltion pelastus?

Orpon tulevan hallituksen toimintaa ohjaava ohjelma julkaistiin tänään pitkän odotuksen jälkeen. Ennakkoon ohjelman sanottiin olevan ”lukematta paskaa” tai vaihtoehtoisesti hyvinvointivaltion pelastus. Pikaisella perehtymisellä se ei vaikuttaisi olevan kumpaakaan.

Orpon konservatiivihallituksen tilannekuva on oikea, mutta hallitusohjelmaan kirjatut johtopäätökset ja toimenpiteet ovat laajalti täysin vääriä. Toisissa olosuhteissa ohjelma voisi toimiakin. Mutta vallitsevissa olosuhteissa ohjelma kurittaa pahiten niitä, joilla tässä maassa menee jo valmiiksi huonoimmin ja todennäköistä on, että tämä huono-osaisten joukko vain laajenee.

Jatka lukemista ”Onko hallitusohjelma ”lukematta paskaa” vai hyvinvointivaltion pelastus?”