Vihreä siirtymä on vientimahdollisuus, jota Suomen ei kannata tyriä

Suomi elää viennistä. Julkisen talouden tasapainottaminen jää haaveeksi ilman menestyksekästä tavaroiden ja palveluiden vientiä Suomesta maailmalle. Samaan aikaan on tiedossa, että ilmastonmuutoksen hillintä ja luontokadon pysäyttäminen edellyttävät mittakaavaltaan massiivisia investointeja maailmanlaajuisesti. Vihreä siirtymä tarkoittaa käytännössä uutta teollista vallankumousta pois fossiilitaloudesta, ja se tietää valtavaa kysyntää kestäville ratkaisuille.

Suomalaisyritysten yhteenliittymä Climate Leadership Coalition yhdessä konsulttiyhtiö Boston Consulting Groupin kanssa onkin arvioinut vihreän siirtymän olevan Suomelle jopa sadan miljardin vientimahdollisuus. Se on samaa kokoluokkaa kuin nykyinen vienti kokonaisuudessaan. Mahdollisuuksia löytyy esimerkiksi akkuteollisuudessa, teollisuuden dekarbonisaatioteknologiossa, edistyneissä biojalosteissa ja kasviproteiineissa. Kehittämällä, tuottamalla ja viemällä skaalautuvia ilmastoratkaisuita Suomi voi olla paljon kokoaan suuremmassa roolissa ilmastonmuutoksen hillinnässä – ja hyötyä edelläkävijänä siitä huimasti.

Jatka lukemista ”Vihreä siirtymä on vientimahdollisuus, jota Suomen ei kannata tyriä”

Ilmasto- ja ympäristöpolitiikasta on tullut talouspolitiikan kovaa ydintä.

Vihreä vienti on uusien arvioiden mukaan Suomelle jopa 100 miljardin mahdollisuus. Se on yhtä paljon kuin koko nykyisen tavara- ja palveluviennin arvo.

Vierailin tällä viikolla vientiteollisuuden seminaarissa. Kemianteollisuus, Teknologiateollisuus ja jopa Metsäteollisuus eivät muusta puhuneetkaan kuin vihreän siirtymän mahdollisimman nopeasta toteutuksesta, jotta Suomen teollisuus olisi vihreän talousvallankumouksen voittaja.

Edelleen kuitenkin politiikassa kuulee jatkuvasti, että ”kiilusilmäinen ilmasto- ja ympäristöpolitiikka” karkottaa yritykset pois Suomesta. Siis asiahan on juuri päinvastoin. Suomen yrityskenttä vaatii poliitikoilta kunnianhimoisempaa ilmasto- ja ympäristöpolitiikkaa, jotta suomalaisten yritysten menestysedellytykset olisivat mahdollisimman hyvät.

Jatka lukemista ”Ilmasto- ja ympäristöpolitiikasta on tullut talouspolitiikan kovaa ydintä.”

Stop valehtelulle! Tästä on kyse EU:n ennallistamisasetuksessa

EU:n ennallistamisasetuksesta liikkuu niin paljon virheellistä – ja jopa valheellista tietoa – että kerrataanpas nyt mikä on totta ja mikä ei. Teksti on pitkä, mutta se kannattaa lukea!

Ensinnäkin Suomen metsiä ei tulla sosialisoimaan muille eurooppalaisille eikä niitä ole kukaan museoimassa. Suomen metsistä ei jatkossakaan tulla päättämään Brysselistä käsin. Eikä Suomi myöskään ennallistamisessa ole siirtämässä miljardikaupalla rahaa EU:lle.

Tällaisia väitteitä EU:n ennallistamisasetuksesta kuitenkin viljellään koko ajan. Näitä suoranaisia valheita on kuultu mm. perussuomalaisten, kokoomuksen ja keskustan sekä heidän äänenkannattajien suusta. Jopa ministeritason henkilöt ovat levitelleet aivan käsittämätöntä valheellista propagandaa.

Mistä siis ihan oikeasti on kyse?

Jatka lukemista ”Stop valehtelulle! Tästä on kyse EU:n ennallistamisasetuksessa”