Hallituksen nollatoleranssi rasismille on lähinnä vitsi

Jos Purran vastenmieleisen rasistisissa ja avoimesti maahanmuuttajia halventavissa kirjoituksissa ei ylity raja, niin missä raja menee?

Ihan tosissani kysyn, mitä pitää tapahtua ennen kuin pääministeri Orpo toteaa, että nyt tuli mitta täyteen. Suomen politiikassa otetaan nyt rajuja askelia kohti pimeää synkkyyttä.

On täysin käsittämätöntä, että Suomessa vuonna 2023 ei hallitus kykene laittamaan rasismille nollatoleranssia ja sanoutumaan siitä irti jämäkästi ja uskottavasti, aiempia typeryyksiä pahoitellen.

Päinvastoin Purra on selväsanaisesti ilmoittanut, että hänelle ”ei tulisi mieleenkään irtisanoutua tai pahoitella” hänen kirjoittamiaan umpirasistisia ajatuksiaan.

Tähän asti hallituksessa on hyssytelty, vähätelty ja vältelty vastuuta. Vedotaan hallitusohjelman yleviin kirjauksiin, vaikka samalla viestitään, että todellisuudessa ajatusmaailma on se sama, joka näkyy Sciptan vieraskirjassa.

Kansalle ei tämä enää kelpaa – nyt pitää löytyä johtajuutta! Kansalla on oikeus tietää, millä puolella hallitus ja sen ministerit seisovat. On ollut ilahduttavaa nähdä niin monen perussuomalaisia ja kokoomusta edustavan tai äänestäneen sanovan, että nyt saa riittää. Miksei hallitus näe tätä itse? Johtuuko se siitä, että edelleen on myös aivan liikaa niitä, jotka hiljaa katsovat poispäin?

Miksi toistuvasti tarvitaan presidentti Niinistö kantamaan arvojohtajuutta hallituksen puolesta ja kertomaan se täysin itsestään selvä asia, että Suomessa vallanpitäjillä tulee olla nollatoleranssi rasismiin?

Nyt ei olla mitättömien asioiden äärellä. Päinvastoin nyt puhutaan länsimaisen demokratian ydinkysymyksistä. Hallitus ei voi väistää näitä asioita, olipa hallitusohjelman tavoitteet taloudesta tai työmarkkinoista miten hyviä tahansa.

Rasistiset puheet ovat vaarallisia. Erityisen vaarallisia ne ovat, kun ne tulevat ylintä valtaa pitäviltä päättäjiltä. Rasismi ei ainoastaan vahingoita yksilöitä ja yhteisöjä, vaan se myös heikentää yhteiskuntamme eheyttä ja yhtenäisyyttä.

Miten voi luottaa hallitukseen, joka ei kykene jämäkkyyteen edes näin itsestäänselvässä asiassa? Miettikää, mikä on Purran ja Orpon ja samalla koko hallituksen lähettämä signaali Suomen sadoille tuhansille maahanmuuttajille.

Maahanmuuton ongelmista puhuminen ei myöskään vaadi rasistista käytöstä. Kuten presidentti Niinistö sanoi, ”rasismi ja mahdolliset maahanmuuton ongelmat ovat kaksi täysin eri asiaa”.

Yksi vastaus artikkeliin “Hallituksen nollatoleranssi rasismille on lähinnä vitsi”

  1. Olet loistava suomeksi sanoja – niin ääneen kuin kirjallisesti vaikka kai lähdit 16 v -takamatkalta.

    Itse 45 v. journalistina kaiken sorttisissa medioissa aakkosia ja ääneitä pyöritelleenä olen nyt suorastaan mykistynyt tutkittuani hieman esiintulojasi eri foorumeilla.

    Tämän päivän keskusteluilmastoon tuot lohtua, toivoa paremmasta – kiitos Eva!

    Rene Kuopiosta

    PS. Yöpöydällä Huono tyttö, Sara Al Husaini (Kuopiossa varttunut saudifeministi) – lienet tutustunut?

Kommentit on suljettu.