Perussuomalaiset vastustavat kansalaisaloitteella perussuomalaisten leikkauksia

En enää tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa. Perussuomalaisten paikallisyhdistys kerää nimiä kansalaisaloitteeseen, jolla vastustetaan hallituksen päätöksiä sairaalapalveluiden alasajosta ja sote-määrärahojen leikkauksista. Näistä leikkauksista ovat vastanneet päävastuullisina perussuomalaisten omat ministerit: sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso ja valtiovarainministeri Riikka Purra.

Sinänsä Savonlinnan perussuomalaisten paikallisyhdistys on kyllä täysin oikealla asialla vastustaessaan hallituksen sosiaali- ja terveyspalveluiden alasajoa. Mutta onhan se nyt vähintäänkin hämmentävää, että hallituksessa esitetään kovanaamaista saksienheiluttelijaa ja piiritasolla vastustetaan oman puolueen ministerien toimintaa.

Se ei myöskään ihmetytä, että hallituksen sote-leikkaukset alkavat herättämään kiivasta vastustusta. Kouvolan päivystyksen alasajosuunnitelmat saattoivat olla yksi syy siihen, miksi perussuomalaiset ottivat kaupungissa lähes -9%-yksikön kannatuslaskun EU-vaaleissa.

Jatka lukemista ”Perussuomalaiset vastustavat kansalaisaloitteella perussuomalaisten leikkauksia”

Kirsikoita kakusta ja rusinoita pullasta

Historiallisen laajat lakot pysäyttävät Suomen. Orpon hallitus yhdessä elinkeinoelämän kanssa ovat ajautuneet täydelliseen yhteentörmäykseen ammattiyhdistysliikkeen kanssa. Suomen työmarkkinat ovat ajautuneet ennen näkemättömään umpisolmuun.

Koska analyysini seuraavat osat tulevat olemaan erittäin kriittistä Orpon hallituksen toimien tarkastelua, aloitetaan kirjoitus toteamalla, että jaan kuitenkin hallituksen tavoitteet. Kirjoitin jo esimerkiksi ennen eduskuntavaaleja, että työnteon kannustimia on parannettava ja työllistämisen esteitä on purettava. Suomen työmarkkina ei mukaudu monellakaan tapaa nykypäivän tarpeisiin ja niitä tulee kyllä uudistaa ottamaan huomioon 2020-luvun ominaispiirteet, joita meidän 1960-70-luvuilta peräisin oleva malli ei huomioi.

Orpon hallituksen keinot ovat kuitenkin luvalla sanoen erittäin karut hyvin monella tapaa. Suomen työmarkkinapolitiikassa on pyritty vuosikymmenet työnantajien ja työntekijöiden reilun vallan tasapainoon. Tälle pohjalle on rakentunut pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan luottamusperusta. Jo hallitusohjelman julkaisun jälkeen oli selvää, että näin röyhkeä ja epätasapainoinen työmarkkinavallan uusjako tulee kostautumaan ja niin on nyt käymässä.

Jatka lukemista ”Kirsikoita kakusta ja rusinoita pullasta”

Orponomics: veroalennuksia velaksi taloudesta välittämättä

Riikka Purra ja perussuomalaiset sanoivat ennen vaaleja, ettei Suomessa ole varaa veronalennuksiin tässä taloustilanteessa.

Olen tästä Purran ja perussuomalaisten kanssa täsmälleen samaa mieltä.

Siksi onkin ihmeellistä, mihin Purran lupaus unohtui ja miksi hallitus aikoo madaltaa veroastetta todella reilusti sekä antaa avokätisiä veroalennuksia kaikkein parhaiten toimeentuleville samalla, kun hyvinvointivaltion peruspalveluista leikataan rajusti ja valtio velkaantuu 10 miljardin vuosivauhtia.

Tänään kerrottiin, että ensi vuonna verotulot vähenevät odotuksia enemmän ja velkaa joudutaan todennäköisesti ottamaan jopa enemmän kuin elokuussa suunniteltu 10 miljardia. Alennamme siis veroja velaksi tulevien sukupolvien piikkiin. Eihän meillä tällaiseen pitäisi olla varaa?

Jatka lukemista ”Orponomics: veroalennuksia velaksi taloudesta välittämättä”