Kokoomuksen verolupaksien hyödyt valuisivat lähinnä suurituloisille

Nyt se on laskettu virallisesti: Kokoomuksen rummuttamat veronkevennykset ei hyödyttäisi pienituloisia ollenkaan. Jopa tavalliselle palkansaajalle hyödyt ovat varsin mitättömät, kympin tai maksimissaan pari kuukaudessa. Esimerkiksi alle 1400 € / kk tienaavalle – kuten esimerkiksi opiskelijoille, joille kokoomus esittää myös muita leikkauksia – hyöty olisi pyöreät nolla euroa.

Veroalen hyödyt valuvat – yllätys yllätys – kaikkein parhaiten tienaaville. Suurituloisimmalle kymmenykselle annettaisiin miljardipotista neljännes. Samalla kolme pienituloisinta tulokymmenyksien ryhmää saisivat potista vain rippeet – yhteensä 10 prosenttia.

Eihän tässä ole mitään järkeä. Etenkin pienempituloiset ja tavalliset palkansaajat ovat juuri ne, jotka kipuilevat kohonneiden hintojen ja nousseiden korkojen kanssa. Samalla kokoomus aikoo leikata sosiaaliturvaa ja terveydenhuoltoa, mikä tekisi monen pienituloisen elämän vielä aiempaa tukalammaksi. Käytännössä kyseessä olisi tulonsiirto heikompiosaisilta parempiosaisille.
Jatka lukemista ”Kokoomuksen verolupaksien hyödyt valuisivat lähinnä suurituloisille”

Hoitajapula pahenee rajusti – kohta on myöhäistä korjata asia

Hoitajapula on kaksinkertaistunut kahdessa vuodessa. Lähi- ja sairaanhoitajista on tällä hetkellä 25 000 ammattilaisen vaje. Osissa Suomea hoitajapula on jopa viisinkertaistunut parissa vuodessa.

Kun keväällä hoitajajärjestöt suunnitteli kahden viikon pituista 25 000 työntekijän lakkoa, alkoi ministeri Aki Linden laatimaan pakkotyölakia, jottei potilasturvallisuus vaarantuisi. Nyt kun työnantajapuoli laiminlyö turvallisuuden ihan vastaavalla mittakaavalla, kovin vähän löytyy kiinnostusta.

Milloin me Suomessa heräämme siihen, että olisi viimein aika vaihtaa itsetulostettavat kiitoskortit, Finlandiatalon juhlavalaisut ja puheet kutsumustyöstä sellaiseen palkkaan ja työoloihin, joilla hoitajapula ratkeaa?

Jatka lukemista ”Hoitajapula pahenee rajusti – kohta on myöhäistä korjata asia”

Netin vihakulttuuri radikalisoi nuoria miehiä – case Andrew Tate

”Naiset ovat ensisijaisesti miesten omaisuutta”, ”raiskattujen naisten tulee kantaa itse vastuuta raiskatuksi tulemisesta”, ”naiset kuuluvat kotiin”, ”naiset eivät osaa ajaa”. Tällaisia ajatuksia on esittänyt megasuosion saavuttanut Andrew Tate, joka on ollut otsikoissa meillä Suomessakin viime päivät. Nyt Tate on pidätetty ja häntä epäillään ihmiskaupasta ja raiskauksesta.

Tällaista naisvihaa, vähemmistöjen marginalisointia, pseudotiedettä ja salaliittoja levittävä henkilö on noussut yhdeksi maailman puhutuimmista henkilöistä. Eikä Tate ole mikään yksin ajatustensa harhaileva poikkeama. Tämän kaltaisille ajatuksille on kasvanut internetin pimeämmissä nurkissa kokonainen alakulttuuri, joka radikalisoi valtavat määrät nuoria miehiä. Yhdysvalloissa, Kanadassa ja esimerkiksi Saksassa on tapahtunut kymmenien ihmisten hengen vaatineita joukkomurhia, joissa tekijän on arvioitu olleen kytköksissä tällaista naisvihaa, misantropiaa ja radikaalia vähemmistövastaisuutta edustavaan alakulttuuriin.

Jatka lukemista ”Netin vihakulttuuri radikalisoi nuoria miehiä – case Andrew Tate”