Kokoomuksen koulutuslupaus – osa 2.

Sadat tai tuhannet opiskelijat ainakin 17 suomalaisessa yliopistossa, ammattikorkeakoulussa ja lukiossa ovat asettuneet protestoimaan voimakkaasti hallituksen petettyjä lupauksia vastaan. Opiskelijat elävät jo nyt köyhyysrajan väärällä puolella ja ennen vaaleja heille luvattiin, ettei heiltä leikata. Mutta kas kummaa – hallitus tulee leikkaamaan myös opiskelijoiden valmiiksi surkeasta toimeentulosta.

Opiskelijoiden ahdinko ei ole ihme. Opiskelijat ovat ainoa ryhmä, jonka odotetaan velkaantuvan saadakseen ruokaa ja maksaakseen laskut. Ja nyt hallitus työntää heidät vain syvemmälle ihmisarvoisen toimeentulon alapuolelle.

Seuraukset eivät varmasti tule olemaan kaunista katsottavaa. Jo nyt joka kolmas opiskelija kärsii mielenterveyden ongelmista ja yhä useampi kertoo syyksi taloudellisen ahdingon. On päivän selvää, että näillä päätöksillä valmistumisajat tulevat vain pitenemään ja opiskelijat valmistuvat työelämään valmiiksi uupuneina ja ahdistuneina. On hankala nähdä, miten tästä syntyy säästöä.

Jatka lukemista ”Kokoomuksen koulutuslupaus – osa 2.”

Netin vihakulttuuri radikalisoi nuoria miehiä – case Andrew Tate

”Naiset ovat ensisijaisesti miesten omaisuutta”, ”raiskattujen naisten tulee kantaa itse vastuuta raiskatuksi tulemisesta”, ”naiset kuuluvat kotiin”, ”naiset eivät osaa ajaa”. Tällaisia ajatuksia on esittänyt megasuosion saavuttanut Andrew Tate, joka on ollut otsikoissa meillä Suomessakin viime päivät. Nyt Tate on pidätetty ja häntä epäillään ihmiskaupasta ja raiskauksesta.

Tällaista naisvihaa, vähemmistöjen marginalisointia, pseudotiedettä ja salaliittoja levittävä henkilö on noussut yhdeksi maailman puhutuimmista henkilöistä. Eikä Tate ole mikään yksin ajatustensa harhaileva poikkeama. Tämän kaltaisille ajatuksille on kasvanut internetin pimeämmissä nurkissa kokonainen alakulttuuri, joka radikalisoi valtavat määrät nuoria miehiä. Yhdysvalloissa, Kanadassa ja esimerkiksi Saksassa on tapahtunut kymmenien ihmisten hengen vaatineita joukkomurhia, joissa tekijän on arvioitu olleen kytköksissä tällaista naisvihaa, misantropiaa ja radikaalia vähemmistövastaisuutta edustavaan alakulttuuriin.

Jatka lukemista ”Netin vihakulttuuri radikalisoi nuoria miehiä – case Andrew Tate”

Mielettömän typerää mielenterveyspolitiikkaa

Maksaisitko euron, jos saisit takaisin viisi euroa? Kukapa ei tarttuisi tähän diiliin.

Mielenterveyspalvelut tarjoaisivat meille tällaisen diilin, mutta jostain kumman syystä mielenterveyden hoitoon liittyvissä päätöksissä tähän diiliin ei olla tartuttu. Esimerkiksi masennukseen ja ahdistukseen sijoitettu euro tuottaa yhteiskunnalle 3.3-5.7 euroa taloudellisina ja terveydellisinä hyötyinä.Terapiatakuu maksaisi itsensä noin viisinkertaisesti takaisin.

Itse asiassa mielenterveyden panostukset ovat itse asiassa vähentyneet vuosien saatossa. Kun vuonna 2000 sadasta erikoissairaanhoitoon sijoitetusta sadasta eurosta noin 17 euroa meni psykiatriseen hoitoon, meni vuonna 2019 mielenterveyden hoitoon enää 11 euroa.

Jatka lukemista ”Mielettömän typerää mielenterveyspolitiikkaa”