Ruanda-malli on epäinhimillinen miljardiluokan turvallisuusriski

Ruanda-mallista maalataan populistisesti aivan liian ruusuista kuvaa, vaikka totuus on ihan jotain muuta.

Inhimillinen ulottuvuus on tietysti keskeisin Ruanda-mallin ongelmista. Tiedän, ettei kaikkia vaivaa mallin inhimilliset ongelmat kovin paljoa. Mutta toivoisin, että edes mallin järjettömistä kustannuksista ja turvallisuusriskeistä puhuttaisiin rehellisesti.

Esim. Iso-Britannialle Ruanda-malli maksaa yhtä turvapaikanhakijaa kohden noin kaksi miljoonaa euroa. Suomeen saapuu turvapaikanhakijoita tyypillisenä vuonna noin 5000, joten veronmaksajille tämä malli maksaisi karkeasti arvioituna 10 miljardia. Tämä tarkoittaisi valtionvelan tuplaamista.
Jatka lukemista ”Ruanda-malli on epäinhimillinen miljardiluokan turvallisuusriski”

Karut luvut paljastavat EU-vasemmiston Putin-myönteisyyden

Kirjoitin toissa päivänä Venäjä-mielisten voimien noususta EU:ssa. Kirjoituksessa mainitsin lyhyesti, että oikeiston lisäksi myös EU:n vasemmistoryhmä on ollut hyvin Venäjä-mielinen.

Enpä kuvitellut, että tämän faktan esiin nostaminen aiheuttaa niin paljon katkeraa, solvaavaa ja jopa vihamielistä palautetta vasemmalta laidalta. Etenkin, kun asia on ollut laajassa mediakeskustelussa, Venäjä-myönteinen toiminta on tarkistettavissa julkisista pöytäkirjoista ja jopa Vasemmistoliitto itse on ollut paikoin erittäin kriittinen oman EU-ryhmänsä toiminnasta.

Eniten hämmästyttää se, että osa palautteenantajista antaa kyllä hyvinkin kovaa kritiikkiä Venäjä-mieliselle EU-oikeistolle, mutta ei halua nähdä oman EU-ryhmänsä toiminnassa mitään vikaa. Yhtä ristiriitaista on, että samaan aikaan korostetaan (oikeutetusti) Suomen vasemmisto-MEP:n jämäkkää Ukraina-linjaa, mutta toisaalta Irlannin vasemmistokollegoiden ja Etelä-Euroopan kommunistien Venäjä-myönteisyydestä yritetään musta selittää valkoiseksi hyvin kekseliäillä verukkeilla.

Jatka lukemista ”Karut luvut paljastavat EU-vasemmiston Putin-myönteisyyden”

Putin ja autoritääriset voimat voivat olla EU-vaalien suurin voittaja

Putin ja autoritääriset voimat voivat olla EU-vaalien suurin voittaja.

Suomessakin esimerkiksi kokoomus puhuu vakavasti yhteistyöstä oikeistoryhmittymässä, johon on tyrkyllä Venäjän taskussa oleva Orbanin populistiporukka, Puolassa naisten oikeudet ja oikeusvaltion romuttanut Laki ja Oikeus -puolue ja esimerkiksi todistetusti trolliarmeijalla disinformaatiota levittävä Ruotsidemokraatit. Kokoomus on jopa kehunut Italian pääministeri Melonia, joka on häpeilemättä puolustanut esim. juuri Puolaa ja Unkaria, kun EU on yrittänyt puuttua kyseisten maiden oikeusvaltio-ongelmiin.

Kuvaavaa on, että edellä mainitut tapaukset ovat nyky-Euroopassa ”maltillisia” laitaoikeistovoimia. Vielä rajumpaa Venäjä-myönteisyyttä ja oikeusvaltiokielteisyyttä on vyörymässä Saksan, Ranskan, Itävallan ja Hollannin äärioikeistosta. Suomen turvallisuuden ja Euroopan suunnan kannalta on ennen näkemättömän kriittistä pysäyttää oikeistovoimien nousu.
Jatka lukemista ”Putin ja autoritääriset voimat voivat olla EU-vaalien suurin voittaja”