Miksi ilmainen ehkäisy alle 25-vuotiaille

Miksi ilmainen ehkäisy alle 25-vuotiaille? Aborttien määrä on korkeimmillaan 20-24 -vuotiaiden keskuudessa. Vielä muutama vuosi sitten aborttien hälyttävä luku aiheutti Vantaalle ylimääräisiä kustannuksia, mutta vuonna 2013 käynnistetyn tehostetun ehkäisyohjelman ansiosta aborttien määrä saatiin laskuun.

Tällä hetkellä Vantaalla ensimmäinen ehkäisyväline annetaan ilmaiseksi kaikille naisille, ei vain nuorille. Tässä asiassa Vantaa on edelläkävijä ja voimme olla ylpeitä kotikaupungistamme. Lisäksi Vantaa tarjoaa alle 20-vuotiaille ehkäisyn aloittaville naisille yhdeksän kuukauden hormonaalisen ehkäisyn ilmaiseksi.

Vantaalla on pätevää näyttöä maksuttoman ehkäisyn hyödyistä, joten käytäntöä on laajentava ja hyödynnettävä entistä enemmän. Vantaan tiukkaa taloudentilannetta ajatellen maksuton ehkäisy kaikille alle 25-vuotiaille naisille on erittäin järkevä ja kustannustehokas ratkaisu. Esimerkiksi yhden abortin hinnalla saa 13 kierukkaa. Maksuttomien ehkäisyjen myötä kaupungimme on säästänyt jopa satoja tuhansia euroja vuodessa.

Maksuttomasta ehkäisystä olisi paljon tukea nuorille naisille;  kaikille naisille helposti saatavan ehkäisyn avulla voitaisiin ennaltaehkäistään abortista johtuvia haittavaikutuksia sekä vähentää naisten kokeman syyllisyyden tunteen vaikutuksia, kuten ahdistuneisuutta. Pidetään meidän nuorista huolta!