Suomen aborttilainsäädäntö on remonttitarpeessa

Myös meillä Suomessa on ymmärrettävästi noussut kohu USA:n korkeimman oikeuden aborttipäätöksestä. Samaan aikaan ei pidä unohtaa, että myös Suomen oma aborttilainsäädäntö on hyvin huonolla tolalla. Meillä on aborttilainsäädäntönä Euroopan tiukimpiin kuuluva 1970-luvun ummehtunut jäänne ja se tulee uudistaa.

Kun lähes kaikkialla muualla Euroopassa abortin saa omalla ilmoituksellaan tiettyyn raskausviikkoon asti, joutuu abortin haluava Suomessa perustelemaan toiveensa terveydenhuollossa ja aborttiin on anottava lupa. Abortin saamiseksi tarvitaan tyypillisesti kahden lääkärin aborttia puoltava lausunto.
Jatka lukemista ”Suomen aborttilainsäädäntö on remonttitarpeessa”

Maksuton ehkäisy alle 30-vuotiaille

Iloisia uutisia Vantaalta!

Vantaasta tulee Suomen ensimmäinen kunta, jossa aiotaan selvittää maksuttoman ehkäisyn laajennusta kaikille alle 30-vuotialle!
Neljä vuotta sitten neuvottelin Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunnassa maksuttoman ehkäisyn laajennuksesta alle 25-vuotiaille. Tänään Vantaan mallia kopioidaan menestystarinana myös muissa kunnissa, sillä sen avulla on onnistuttu tukemaan nuorten seksuaaliterveyttä erinomaisesti. Kaiken kukkuraksi ilmainen ehkäisy tuo säästöjä ja vähentää nuorten välistä eriarvoisuutta.

Jatka lukemista ”Maksuton ehkäisy alle 30-vuotiaille”