Itärajalla on käynnissä Venäjän hybridioperaatio

Suomi on parhaillaan Venäjän häikäilemättömän hybridioperaation kohteena. Tilanne itärajalla kiristyy tunti tunnilta. Venäjä on tehnyt turvapaikanhakijoista hyväksikäytettäviä pelinappuloita, joita se masinoidusti työntää Suomeen. Uusimpien tietojen mukaan Venäjä työntää parhaillaan rajalle ihmisiä vastoin heidän omaa tahtoaan – he eivät edes halua Suomeen tai hakea turvapaikkaa.

Juuri tällaista tilannetta varten edellisellä hallituskaudella laadittiin uusi rajalainsäädäntö, joka joutuu nyt tulikasteeseen valitettavan nopeasti. Me emme yksinkertaisesti voi jättää valtion rajojen rauhallisuutta sotaa käyvän diktatuurin hyvän tahdon varaan. Meillä on pakko olla keinot torjua Venäjän aiheuttamia uhkia ja tahto käyttää näitä keinoja määrätietoisesti.

Jatka lukemista ”Itärajalla on käynnissä Venäjän hybridioperaatio”

Onko hallitusohjelma ”lukematta paskaa” vai hyvinvointivaltion pelastus?

Orpon tulevan hallituksen toimintaa ohjaava ohjelma julkaistiin tänään pitkän odotuksen jälkeen. Ennakkoon ohjelman sanottiin olevan ”lukematta paskaa” tai vaihtoehtoisesti hyvinvointivaltion pelastus. Pikaisella perehtymisellä se ei vaikuttaisi olevan kumpaakaan.

Orpon konservatiivihallituksen tilannekuva on oikea, mutta hallitusohjelmaan kirjatut johtopäätökset ja toimenpiteet ovat laajalti täysin vääriä. Toisissa olosuhteissa ohjelma voisi toimiakin. Mutta vallitsevissa olosuhteissa ohjelma kurittaa pahiten niitä, joilla tässä maassa menee jo valmiiksi huonoimmin ja todennäköistä on, että tämä huono-osaisten joukko vain laajenee.

Jatka lukemista ”Onko hallitusohjelma ”lukematta paskaa” vai hyvinvointivaltion pelastus?”

Afganistanissa on käynnissä hazara-vähemmistön kansanmurha

Kansanmurha on jonkin tietyn etnisen, kielellisen, uskonnollisen tai muun, yleensä vähemmistönä olevan ryhmän järjestelmällistä tuhoamista.

Juuri tällainen kansanmurhan määritelmän täyttävä joukkotuhonta kohdistuu parhaillaan Afganistanin hazara-vähemmistöön aivan silmiemme alla. Vuosien saatossa kokonaisia kaupunkeja on puhdistettu hazaroista, hazaroita on ajettu maanpakoon pois synnyinmailtaan ja hazaroiden elinoloja on pyritty kaventamaan kaikin mahdollisin keinoin.

Kaikki tämä johtuu siitä, että hazarat ovat etnisesti poikkeavia. Hazarat uskovat enemmistöstä poikkeavaan islamin tulkintaan. Lisäksi hazarat puhuvat eri kieltä kuin esimerkiksi pataani-enemmistö. Siksi hazaroita on syrjitty Afganistanissa vuosisatojen ajan. 1900-luvun taitteessa miljoonat hazarat joko tapettiin tai ajettiin pois heidän asuttamiltaan alueilta.

Jatka lukemista ”Afganistanissa on käynnissä hazara-vähemmistön kansanmurha”