Kannabiksen kieltolaki alkaa olla historiaa

Kannabis vapautuu Euroopassa valtio kerrallaan. Nyt on vuorossa Saksa, joka päätti eilen vapauttaa käytön ja kasvatuksen. Suomessa tulisi uskaltaa luottaa tutkimustietoon ja asiantuntijoihin ja seurata länsieurooppalaisten valtioiden esimerkkiä. Sen sijaan Suomi pyristelee väkisin kehitystä vastaan ja ampuu itseään lähinnä jalkaan.

Kun suurin osa kannabiksen haitoista syntyy sen laittomuudesta eikä päihteestä itsestään, on kieltolain purkaminen ainoa järkevä ratkaisu. Kieltolaista hyötyy vain ja ainoastaan rikolliset – kärsijänä ovat kaikki muut.

Kannabiksen kieltolaki on epäonnistunut surkeasti. Saatavuus on Suomessa hyvin laajaa ja ympäri Suomen voi kannabista tilata netistä kotiinkuljetuksella. Alaikäiset kertovat kannabiksen olevan helpommin hankittavissa kuin alkoholin. Puolet Suomen nuorista aikuisista on käyttänyt kannabista ja ovat kieltolain alla rikollisia. Käyttö tapahtuu piilossa ja kiellot ja rangaistuspolitiikka syrjäyttää ihmisiä.

Jatka lukemista ”Kannabiksen kieltolaki alkaa olla historiaa”

Kovemmat rangaistukset ovat surkeaa huumepolitiikkaa

Suomen huumausainepolitiikka on epäonnistunut surkeasti. Joka viikko viisi ihmistä kuolee huumeisiin – moni kuolleista on hyvin nuoria. Alle 25-vuotiaiden huumekuolemissa Suomen tilanne on Euroopan synkin.

Meillä huumepolitiikka on onnistunut lähinnä kahdessa asiassa: 1) täyttämään putkat ja vankilat 2) aiheuttamaan lisää ongelmia. Jos haluamme parempia tuloksia, meidän pitäisi tehdä oikeastaan kaikki juuri päinvastoin kuin nyt teemme.

Surullisinta on, että tiedämme oikein hyvin, millä keinoilla voisi vähentää haittoja. Esimerkiksi käyttöhuoneet ja mm. kannabiksen käytön rangaistavuudesta luopuminen toimivat tutkitusti. Kuitenkin vaalikoneiden perusteella enemmistö poliitikoista haluaa jatkaa nykyisellä katastrofaalisella rangaistuslinjalla, joka aiheuttaa ongelmia ja lisää veronmaksajien kustannuksia.

Jatka lukemista ”Kovemmat rangaistukset ovat surkeaa huumepolitiikkaa”