Perussuomalaiset vastustavat kansalaisaloitteella perussuomalaisten leikkauksia

En enää tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa. Perussuomalaisten paikallisyhdistys kerää nimiä kansalaisaloitteeseen, jolla vastustetaan hallituksen päätöksiä sairaalapalveluiden alasajosta ja sote-määrärahojen leikkauksista. Näistä leikkauksista ovat vastanneet päävastuullisina perussuomalaisten omat ministerit: sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso ja valtiovarainministeri Riikka Purra.

Sinänsä Savonlinnan perussuomalaisten paikallisyhdistys on kyllä täysin oikealla asialla vastustaessaan hallituksen sosiaali- ja terveyspalveluiden alasajoa. Mutta onhan se nyt vähintäänkin hämmentävää, että hallituksessa esitetään kovanaamaista saksienheiluttelijaa ja piiritasolla vastustetaan oman puolueen ministerien toimintaa.

Se ei myöskään ihmetytä, että hallituksen sote-leikkaukset alkavat herättämään kiivasta vastustusta. Kouvolan päivystyksen alasajosuunnitelmat saattoivat olla yksi syy siihen, miksi perussuomalaiset ottivat kaupungissa lähes -9%-yksikön kannatuslaskun EU-vaaleissa.

Jatka lukemista ”Perussuomalaiset vastustavat kansalaisaloitteella perussuomalaisten leikkauksia”

Onko hallitusohjelma ”lukematta paskaa” vai hyvinvointivaltion pelastus?

Orpon tulevan hallituksen toimintaa ohjaava ohjelma julkaistiin tänään pitkän odotuksen jälkeen. Ennakkoon ohjelman sanottiin olevan ”lukematta paskaa” tai vaihtoehtoisesti hyvinvointivaltion pelastus. Pikaisella perehtymisellä se ei vaikuttaisi olevan kumpaakaan.

Orpon konservatiivihallituksen tilannekuva on oikea, mutta hallitusohjelmaan kirjatut johtopäätökset ja toimenpiteet ovat laajalti täysin vääriä. Toisissa olosuhteissa ohjelma voisi toimiakin. Mutta vallitsevissa olosuhteissa ohjelma kurittaa pahiten niitä, joilla tässä maassa menee jo valmiiksi huonoimmin ja todennäköistä on, että tämä huono-osaisten joukko vain laajenee.

Jatka lukemista ”Onko hallitusohjelma ”lukematta paskaa” vai hyvinvointivaltion pelastus?”

Vihreän vaalituloksen jälkipyykki

Eduskuntavaaleista on nyt neljä kokonaista yötä ja nyt pöly on laskeutunut sen verran, että on sopiva aika aloittaa pesemään Vihreiden vaalituloksen jälkipyykkiä.

Aloitetaan toteamalla faktat: Vihreiden huonoa eduskuntavaalitulosta ei voi laittaa väärien teemojen, taktisen äänestämisen tai tunnettujen ehdokkaiden puutteen piikkiin. Me olimme jo aluevaaleissa n. 7 % puolue ja eduskuntavaalit olivat pikemminkin sinetti tälle. Yhteensä nämä olivat jo kolmannet perättäiset vaalit, joissa otimme niin sanotusti turpiin, koska kuntavaalitkin olivat meille pahasti tappiolliset. Esimerkiksi Helsingissä meillä oli tälläkin kertaa kivenkova ehdokaslista ja siellä romahdus taisi olla kaikkein suurin.

Mahdollinen taktinen äänestäminen ja pääministeripeli toki teki näistä vaaleista erityisen hankalat. Mutta peiliin katsomisen paikka on siinäkin, jos äänestäjä valitsee mieluummin lopputuloksen kannalta todella epävarman taktikoinnin kuin Vihreiden äänestämisen. Mikään puolue ei omista yhtäkään äänistä ennen kuin ne on annettu ja on meidän Vihreiden tehtävä vakuuttaa äänestäjät siitä, että meidän äänestäminen on kannattavin vaihtoehto. Tässä epäonnistuimme.

Jatka lukemista ”Vihreän vaalituloksen jälkipyykki”