Perussuomalaiset sukelsi äärioikeistolaiseen syvään päätyyn

Perussuomalaiset ottivat viikonlopun puoluekokouksessa niin suuren loikan kohti äärioikeistolaista syvää päätyä, etten oikein edes tiedä mitä sanoa.

Jos joku ajatteli, että hallitusvalta kesyttää perussuomalaisten oikeistopopulistisen agendan ja retoriikan, niin pieleen meni. Puoluekokous oli kaksipäiväinen tykitys haistattelua, uhriutumista, viholliskuvien rakentelua ja vastuunvälttelyä. Uutta oli, että nyt oli laitettu aiempaa isompi vaihde silmään. Rakentavaa ja aitoa kompromissihakuista yhteistyötä tai ratkaisuja tavallisten kansalaisten oikeisiin ongelmiin oli turha puoluekokouksesta etsiä.

Suurin syypää ja vihollinen on perussuomalaisten mukaan media. Tämä toistui avauspuheenvuorosta viimeiseen puheeseen. Media levittää valeuutisia, vääristelee ja on ajojahdissa perussuomalaisia kohtaan. Kaikkein sakeimmissa puheenvuoroissa väitettiin, että media pyrki tarkoituksellisesti syöksemään hallituksen vallasta. Suomeen ei todellakaan tarvita trumpilaista ”fake news” -lietsontaa tai orbanilaista kontrollia, jossa hallituksen toimintaa kritisoiva media leimataan valtion viholliseksi.

Haistattelusta ja viholliskuvien kutomisesta sai osansa myös perussuomalaisten hallituskumppanit, oppositio, maahanmuuttajat, EU sekä muut instituutiot. Täsmälleen samaa uhrimantraa toisti jokainen ylimmästä johdosta viimeiseen rivijäseneen.

Jopa presidenttiehdokkaaksi valittu Halla-aho leimasi presidenttipuheessaan median ja erilaista katsontaa edustavat suomalaiset ”vihollisiksi”. Enpä ole ennen kuullut, että presidenttiehdokas, jonka tulisi edustaa arvojohtajana koko kansaa, pitää kansaa ja keskeisiä demokratian instituutioita vihollisina.

Parempaa Suomea ei rakenneta polarisoimalla, rapauttamalla luottamusta mediaan ja muuhun yhteiskuntaan tai leimaamalla eri tavalla ajattelevat vihollisiksi. Perussuomalaiset edustavat nyt hallituksessa valtaa pitävää eliittiä, jonka tehtävä on palvella kansaa – ei asettua sen yläpuolelle tai uhriutua.

3 vastausta artikkeliin “Perussuomalaiset sukelsi äärioikeistolaiseen syvään päätyyn”

  1. ” Perussuomalaiset ottivat viikonlopun puoluekokouksessa niin suuren loikan kohti äärioikeistolaista syvää päätyä, ”

    Mielellään jotain tolkullista perustelua. Vai onko vain tavanomaista ”niinku-musta-tuntuu-niiku”

    1. OTU: Perustelut (kuten esimerkiksi median syyttäminen siitä, että se kyseenalaistaisi jotenkin yhteistuumin hallituksen legitimiteetin) löytyvät ylläolevasta tekstistä.

Kommentit on suljettu.