Vihreä varjobudjetti: velkaa hallitusta vähemmän

Hallitus on keväästä asti jankuttanut, että nyt on pakko leikata kaikkein heikompiosaisilta, jotta Suomen talous saadaan kuntoon. Kuitenkin hallitus velkaantuu pahemmin kuin mikään muu hallitus.

Hallitus on myös väittänyt, että olisi jotenkin harhaista yhtä aikaa kritisoida järkyttävän epäreiluja leikkauksia ja massiivista 50 miljardin velanottoa. Tässä ei ole kuitenkaan mitään harhaista, vaan hallitus on itse päättänyt tehdä täysin päättömiä valintoja, joilla talous ajetaan vain entistä syvemmälle suohon samalla kuin suomalaisen hyvinvointivaltion menestystarina halutaan heittää romukoppaan.

Olen yrittänyt koko hallituskauden ajan kertoa, että Suomen velkaantumista voidaan vähentää ilman, että pienituloisilta, osa-aikaisilta, opiskelijoilta, vammaisilta ja sairailta viedään peruselämän edellytykset. Hallituksen ei ole pakko esimerkiksi syöstä 17 000 lasta ensi vuonna köyhyysrajan alapuolelle.

Vihreiden vaihtoehtobudjetti osoittaa, että asia on juuri näin kuten olen sanonut.

Jatka lukemista ”Vihreä varjobudjetti: velkaa hallitusta vähemmän”

Vihreän vaalituloksen jälkipyykki

Eduskuntavaaleista on nyt neljä kokonaista yötä ja nyt pöly on laskeutunut sen verran, että on sopiva aika aloittaa pesemään Vihreiden vaalituloksen jälkipyykkiä.

Aloitetaan toteamalla faktat: Vihreiden huonoa eduskuntavaalitulosta ei voi laittaa väärien teemojen, taktisen äänestämisen tai tunnettujen ehdokkaiden puutteen piikkiin. Me olimme jo aluevaaleissa n. 7 % puolue ja eduskuntavaalit olivat pikemminkin sinetti tälle. Yhteensä nämä olivat jo kolmannet perättäiset vaalit, joissa otimme niin sanotusti turpiin, koska kuntavaalitkin olivat meille pahasti tappiolliset. Esimerkiksi Helsingissä meillä oli tälläkin kertaa kivenkova ehdokaslista ja siellä romahdus taisi olla kaikkein suurin.

Mahdollinen taktinen äänestäminen ja pääministeripeli toki teki näistä vaaleista erityisen hankalat. Mutta peiliin katsomisen paikka on siinäkin, jos äänestäjä valitsee mieluummin lopputuloksen kannalta todella epävarman taktikoinnin kuin Vihreiden äänestämisen. Mikään puolue ei omista yhtäkään äänistä ennen kuin ne on annettu ja on meidän Vihreiden tehtävä vakuuttaa äänestäjät siitä, että meidän äänestäminen on kannattavin vaihtoehto. Tässä epäonnistuimme.

Jatka lukemista ”Vihreän vaalituloksen jälkipyykki”