Perussuomalaiset vastustavat kansalaisaloitteella perussuomalaisten leikkauksia

En enää tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa. Perussuomalaisten paikallisyhdistys kerää nimiä kansalaisaloitteeseen, jolla vastustetaan hallituksen päätöksiä sairaalapalveluiden alasajosta ja sote-määrärahojen leikkauksista. Näistä leikkauksista ovat vastanneet päävastuullisina perussuomalaisten omat ministerit: sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso ja valtiovarainministeri Riikka Purra.

Sinänsä Savonlinnan perussuomalaisten paikallisyhdistys on kyllä täysin oikealla asialla vastustaessaan hallituksen sosiaali- ja terveyspalveluiden alasajoa. Mutta onhan se nyt vähintäänkin hämmentävää, että hallituksessa esitetään kovanaamaista saksienheiluttelijaa ja piiritasolla vastustetaan oman puolueen ministerien toimintaa.

Se ei myöskään ihmetytä, että hallituksen sote-leikkaukset alkavat herättämään kiivasta vastustusta. Kouvolan päivystyksen alasajosuunnitelmat saattoivat olla yksi syy siihen, miksi perussuomalaiset ottivat kaupungissa lähes -9%-yksikön kannatuslaskun EU-vaaleissa.

Jatka lukemista ”Perussuomalaiset vastustavat kansalaisaloitteella perussuomalaisten leikkauksia”

Kannabiksen kieltolaki alkaa olla historiaa

Kannabis vapautuu Euroopassa valtio kerrallaan. Nyt on vuorossa Saksa, joka päätti eilen vapauttaa käytön ja kasvatuksen. Suomessa tulisi uskaltaa luottaa tutkimustietoon ja asiantuntijoihin ja seurata länsieurooppalaisten valtioiden esimerkkiä. Sen sijaan Suomi pyristelee väkisin kehitystä vastaan ja ampuu itseään lähinnä jalkaan.

Kun suurin osa kannabiksen haitoista syntyy sen laittomuudesta eikä päihteestä itsestään, on kieltolain purkaminen ainoa järkevä ratkaisu. Kieltolaista hyötyy vain ja ainoastaan rikolliset – kärsijänä ovat kaikki muut.

Kannabiksen kieltolaki on epäonnistunut surkeasti. Saatavuus on Suomessa hyvin laajaa ja ympäri Suomen voi kannabista tilata netistä kotiinkuljetuksella. Alaikäiset kertovat kannabiksen olevan helpommin hankittavissa kuin alkoholin. Puolet Suomen nuorista aikuisista on käyttänyt kannabista ja ovat kieltolain alla rikollisia. Käyttö tapahtuu piilossa ja kiellot ja rangaistuspolitiikka syrjäyttää ihmisiä.

Jatka lukemista ”Kannabiksen kieltolaki alkaa olla historiaa”

Orpon hallituksen likainen työ sysätään hyvinvointialueille

Orpon hallitus saatiin kasaan ennätyspitkän väännön jälkeen ja sen rivit on lähteneet rakoilemaan ennätyslyhyen yhteiselon jälkeen. Ensimmäinen ministeri on jo eronnut ja hallituksen toimintakyky on jo nyt hyvin kyseenalainen.

Myrskyisiä aikoja lienee luvassa myös tulevaisuudessa. Hallitusohjelmassa leikataan suomalaisten julkisista palveluista ja tuista noin kolme miljardia. Se on ennen kuulumattoman suuri summa ja esimerkiksi perussuomalaiset ovat jo ennen vaaleja ilmoittaneet, etteivät he suostu leikkaamaan suomalaisten palveluista.

Eniten hallitus pyrkii leikkaamaan sosiaali- ja terveyspalveluista. Niihin kohdistetaan 1,4 miljardin leikkaukset. Se tarkoittaa väistämättä kovia aikoja sairaalle suomalaiselle ja alalla työskentelevälle Sari Sairaanhoitajalle.

Jatka lukemista ”Orpon hallituksen likainen työ sysätään hyvinvointialueille”