Vihreä varjobudjetti: velkaa hallitusta vähemmän

Hallitus on keväästä asti jankuttanut, että nyt on pakko leikata kaikkein heikompiosaisilta, jotta Suomen talous saadaan kuntoon. Kuitenkin hallitus velkaantuu pahemmin kuin mikään muu hallitus.

Hallitus on myös väittänyt, että olisi jotenkin harhaista yhtä aikaa kritisoida järkyttävän epäreiluja leikkauksia ja massiivista 50 miljardin velanottoa. Tässä ei ole kuitenkaan mitään harhaista, vaan hallitus on itse päättänyt tehdä täysin päättömiä valintoja, joilla talous ajetaan vain entistä syvemmälle suohon samalla kuin suomalaisen hyvinvointivaltion menestystarina halutaan heittää romukoppaan.

Olen yrittänyt koko hallituskauden ajan kertoa, että Suomen velkaantumista voidaan vähentää ilman, että pienituloisilta, osa-aikaisilta, opiskelijoilta, vammaisilta ja sairailta viedään peruselämän edellytykset. Hallituksen ei ole pakko esimerkiksi syöstä 17 000 lasta ensi vuonna köyhyysrajan alapuolelle.

Vihreiden vaihtoehtobudjetti osoittaa, että asia on juuri näin kuten olen sanonut.

Jatka lukemista ”Vihreä varjobudjetti: velkaa hallitusta vähemmän”

Orpon hallituksen likainen työ sysätään hyvinvointialueille

Orpon hallitus saatiin kasaan ennätyspitkän väännön jälkeen ja sen rivit on lähteneet rakoilemaan ennätyslyhyen yhteiselon jälkeen. Ensimmäinen ministeri on jo eronnut ja hallituksen toimintakyky on jo nyt hyvin kyseenalainen.

Myrskyisiä aikoja lienee luvassa myös tulevaisuudessa. Hallitusohjelmassa leikataan suomalaisten julkisista palveluista ja tuista noin kolme miljardia. Se on ennen kuulumattoman suuri summa ja esimerkiksi perussuomalaiset ovat jo ennen vaaleja ilmoittaneet, etteivät he suostu leikkaamaan suomalaisten palveluista.

Eniten hallitus pyrkii leikkaamaan sosiaali- ja terveyspalveluista. Niihin kohdistetaan 1,4 miljardin leikkaukset. Se tarkoittaa väistämättä kovia aikoja sairaalle suomalaiselle ja alalla työskentelevälle Sari Sairaanhoitajalle.

Jatka lukemista ”Orpon hallituksen likainen työ sysätään hyvinvointialueille”

Miksi hoitajia kiusataan taas?

Tällä kertaa kyse on 600 euron kertakorvauksesta, joka korona-aikana taudille altistuneille hoitajille luvattiin työehtosovun yhteydessä.

Tästä on kuitenkin nyt syntynyt lihava riita. Kertakorvauksen ulkopuolelle on jätetty tuhansia hoitajia, joille korvauksen oletettiin kuuluvan. Työnantajat ovat tulkinneet sovittua mahdollisimman tiukasti oman etunsa mukaan. Korvausta ei ole esim. saaneet edes koronanäytteitä ottaneet henkilöt.

Eipä ole ihme, että hoitajilla on jälleen kerran petetty fiilis. Eikä tämä ole ennenkuulumatonta. Siitä ei ole kuin reilu vuosi, kun HUS lupasi työvoimapulasta kärsivien osastojen hoitajille kertapalkkiot ja sitten perui ne. Onko millään muulla alalla työntekijöiden kohtelu näin käsittämättömän huonoa?

Jatka lukemista ”Miksi hoitajia kiusataan taas?”