Tapetaan kaikki linnut?

Meinasin vetäistä aamukahvit väärään kurkkuun, kun luin kansanedustajien ratkaisuja turkistarhoilla muhivaan lintuinfluenssapommiin. Käsittämättömimmän lausunnon palkinto menee Joakim Strandille (rkp), jonka mukaan ”voimme aloittaa tappamalla kaikki linnut, jotta lintuinfluenssatartunta ei pääse turkistarhoille”.

Lintujen joukkohävitystä on itseasiassa kokeiltu Maon Kiinassa, joka päätti vuonna 1958 hävittää tauteja levittäväksi tuholaisiksi luokitellut varpuset. Ylen historiikin mukaan kaduilla kulki ihmisiä hakkaamassa kattilankansia yhteen uuvuttaakseen meteliin väsyneet varpuset hengiltä. Pesät ja munat rikottiin, linnut tapettiin, eikä tunnistamisen kanssa ollut niin tarkkaa. Pikkulintuja syytettiin yleisesti sadon popsimisesta ja likaamisesta. Valitettavasti tämä projekti onnistui – ja seuraukset olivat katastrofaaliset. Lintujen joukkotuhonnasta seurasi nälänhätä, 30 miljoonan ihmisen kuolema ja tähän päivään asti kestänyt ekologinen katastrofi.

Jatka lukemista ”Tapetaan kaikki linnut?”

Hallitus pitää suomalaisia lusmuilijoina, jotka pitää pakottaa töihin väkipakolla

Ovatko suomalaiset patalaiskoja lusmuilijoita, jotka elävät mieluiten minimitoimeentulolla ja ryhtyvät tekemään töitä vasta, kun heidät ajetaan nälkiintymisen partaalle?

Hallitusohjelman työosion kirjausten perusteella tämä vaikuttaa olevan konservatiivihallituksen ajatus suomalaisista. Itselleni suomalaiset ovat aina näyttäneet velvollisuudentuntoiselta ja ahkeralta kansalta, joka tekee työtä isommin mukisematta oman ja yhteisen edun eteen. Olen aina ajatellut, että suo, kuokka ja Jussi kuvaa juuri oikein suomalaista työnteon tärkeyden mentaliteettia.

Hallitus ei kuitenkaan näytä ajattelevan näin. Näyttää pikemminkin siltä, että Orpolle ja Purralle on tärkeintä tarjota suomalaisille porkkanan muotoista keppiä ilman ymmärrystä toimenpiteiden seurauksista. Orpon ja Purran esiintyminen eilen A-Studiossa osoitti karulla tavalla, miten pihalla hallituksen pääarkkitehdit ovat suomalaisten arkitodellisuudesta sekä siitä, millaisia seurauksia hallitusohjelman kirjauksilla on.

Jatka lukemista ”Hallitus pitää suomalaisia lusmuilijoina, jotka pitää pakottaa töihin väkipakolla”

Onko hallitusohjelma ”lukematta paskaa” vai hyvinvointivaltion pelastus?

Orpon tulevan hallituksen toimintaa ohjaava ohjelma julkaistiin tänään pitkän odotuksen jälkeen. Ennakkoon ohjelman sanottiin olevan ”lukematta paskaa” tai vaihtoehtoisesti hyvinvointivaltion pelastus. Pikaisella perehtymisellä se ei vaikuttaisi olevan kumpaakaan.

Orpon konservatiivihallituksen tilannekuva on oikea, mutta hallitusohjelmaan kirjatut johtopäätökset ja toimenpiteet ovat laajalti täysin vääriä. Toisissa olosuhteissa ohjelma voisi toimiakin. Mutta vallitsevissa olosuhteissa ohjelma kurittaa pahiten niitä, joilla tässä maassa menee jo valmiiksi huonoimmin ja todennäköistä on, että tämä huono-osaisten joukko vain laajenee.

Jatka lukemista ”Onko hallitusohjelma ”lukematta paskaa” vai hyvinvointivaltion pelastus?”